Projecten in ontwikkeling

Camucia

Camucia is een dorp waarvan je niet weet of het lelijk of mooi is. Het is een vreemde combinatie van beiden, vaak direct bij elkaar en in een soort merkwaardige harmonie. Het dorp heeft een karakteristieke eigenheid, die je steeds meer gaat waarderen naarmate je het beter leert kennen.

Caldera

Dit project gaat over tijd, en welke invloed onze perceptie van tijd en onze beleving ervan heeft op ons leven. Paradoxaal is dat mensen aan de ene kant erg op de toekomst gericht zijn, we willen zekerheid over de toekomst, weten waar we aan toe zijn, voorbereid. Aan de andere kant zijn we niet bezig met het einde, iedereen weet dat de dood er op een gegeven moment aankomt, maar je bent daar niet echt mee bezig.

Het gebied rond Napels vertegenwoordigt voor ons deze tegenstellingen. Drie miljoen mensen leven hun dagelijkse leven bovenop een supervulkaan die elk moment kan uitbarsten. Sporen van vorige beschavingen zijn nog zichtbaar. De solfatara-krater wijst op de geologische activiteiten die het gebied gevormd hebben door de millennia. Al deze elementen bestaan naast elkaar, als parallellen. Vandaar ons plan dit gebied en deze naast elkaar bestaande elementen vast te leggen.

Boomtelling

30 jaar geleden was dit stuk Toscaans land van 2,5 hectare een lege vlakte. Behalve het huis en de olijfbomen langs de randen van de velden. Door het land ongemoeid te laten kwamen er vanzelf bomen op. Op verschillende plekken zijn verschillende ecosystemen ontstaan. Sommige velden staan in de lente vol met orchideen, andere plekken worden gekenmerkt door bramenstruiken, rozenbottels of brem. Het project bestaat uit het tellen en systematisch vastleggen van elke boom op het terrein, zowel als inventarisatie als om aan elke boom zijn waarde toe te kennen, door hem ook fotografisch vast te leggen.

Verlaten Huizen

De fotoserie over de vele verlaten boerderijen in het Toscaanse landschap die in veelvoud gevonden kunnen worden in de directe omgeving van ons huis. Sommige worden nog onderhouden, anderen zijn geheel overwoekerd of deels ingestort. Als je deze (vaak mooie) huizen van natuursteen ziet vraag je je af wat er is gebeurd. Wie heeft hier gewoond? Waarom is het huis achtergelaten? In elk geval is de volgende vraag: wat is de toekomst van deze huizen? De landelijke omgeving van Toscane is erg in trek en de prijzen blijven stijgen, maar nu trekt het vooral de aandacht van rijke stedelingen die een buitenhuisje willen, of het willen verhuren aan toeristen. Hoe lang zullen de huizen verlaten blijven totdat ze aan een nieuw leven beginnen? Wat er ook gaat gebeuren, deze huizen moeten vastgelegd worden voordat ze ofwel aan hun volgende leven beginnen en daardoor erg veranderen, ofwel geheel verdwijnen door verwaarlozing of misschien wel sloop, als ze onverkoopbaar blijken.